tisdag 1 december 2009

335

Han stänger sina fönster när stan öppnar luckorna och släpper på vattnet. Kvällen innan har han gått en avskedspromenad bland dom torrlagda stenarna. Skatterna har han redan tagit med sej. Det han gör nu är kärlek i dess allra renaste form. Snart kommer vattnet, snart kommer turisterna, med sina ooh och sina aah och sina digitalkameror.
Vatten har han aldrig förstått sej på. Det är det mest intetsägande han vet. En yta. En yta på vilken man projicerar orden väldig och vacker. Han har semestrat vid Stilla havet. Drömmarna gick torrskodda över tröskeln, men havet rullade på samma enformiga, enfaldiga sätt när det var dag. Han sov helst. Sov bland minnena på botten, skepp som gått i kvav, bortslängda vigselringar.

Nu reser han till Döda fallen. Dom finns överallt. Man gör sej lustig över Vild-Hussen, han skulle kunna kyssa honom för vad han gjort. Tre dagar i det som varit Ragundasjön. Det vackraste han sett. Flodbäddens nakna stenar under hans händer. Eller Jersey, med ebb två gånger om dagen. Nästa resa blir till The Solent, med sitt häftiga och oförutsägbara tidvatten. Vandra ut barfota mot horisonten, en kejsare av sand, torr, torr sand.

3 kommentarer:

 1. Vad finns att säga när det är så vackert så jag tappar andan, så svårt att jag förlorar mig i det. Du äger scenen! Cissi

  SvaraRadera
 2. Hej igen!
  Så vackert, men det känns inte helt som Lillemor;-) Det var inte det jag väntade mig när jag knappade in på din sida. Men så finstämd poetisk text.

  Ja, öppnar du min lucka i dag så finner du nog inte heller vad som förväntas. Jag har allt fått ganska svidande kritik i dag ;-)

  Hälsade L till dig att Sofie (i london)att hennes bok kommit (jag skrev det på Facebook). Jag håller på och läser. Den är lättläst men så svårläst då den tar upp så fruktansvärda ämnen så jag klarar bara av ett kapitel i taget.

  Kram Tjotten

  SvaraRadera
 3. Älskar de personer du ger liv. Utanför men ändå så oerhört närvarande. Detaljerna som gör dem till äkta människor.

  SvaraRadera