måndag 26 april 2010

Vind, vatten

Sängen vid fönstret i ett blått rum med svarta gardiner. Norrut för karriärens skull. Hon tänker på det när hon går till brevlådan med ännu ett kysst och vadderat kuvert, med förlagets namn i bönfallande grönt.

Hon vistas inte under takbjälkarna längre för det ger huvudvärk. Det fungerar. Hon borde sitta oftare vänd mot öster, men hon glömmer så lätt, har svårt för väderstreck, snurrar under stjärnhimlen för att hitta Polstjärnan, Mars. När hon ringer honom säjer hon sitt namn som om han glömt bort henne. Han går på tvärs med currylinjerna, han flyttar saker in och ut ur energifälten. Därför föredrar hon att dom träffas hemma hos honom, där hon flyttar hans säng centimeter för centimeter mot fönstret. Hans sovrum är kraftfullt, det visar hennes i hemlighet ritade baguakarta. Om hon bara fick byta ut datorn mot en skål med vatten, en bild av en lotusblomma. En matta av bambu.

Hon använder sej av en anteckningsbok av återvunnet papper. Hon vet att det kommer snart, att pennan ska röra sej över sidor som varit nåt annat, chi från decennier tidigare, att det ska hjälpa henne. Hon har det inom sej, men det har stannat under bröstbenet, det är därför hennes kyssta kuvert kommer i retur utan att nån annan tryckt läpparna mot dom. Men ännu är pennspetsen stilla, så stilla, hon sitter vänd mot öster och väntar.

9 kommentarer:

  1. "Om hon bara fick byta ut datorn mot en skål med vatten"... Författaren låter som värsta Feng Shui-mästaren!

    SvaraRadera
  2. Visst är teak inne! NU! Men inte i början av 80-talet, när texten utspelar sig. Skulle ha haft bättre tidsmarkörer än lagerhyllorna.

    SvaraRadera
  3. Ahh fengshui, eller vad det heter. Bra text

    SvaraRadera
  4. Väldigt bra text som du som vanligt ger oss väldigt målande och klart

    SvaraRadera
  5. Bara älskar hur du målar med din penna!!!

    SvaraRadera
  6. haha underbart, jag var ihop med en sådan kvinna.:)
    Gick typ i spagat. Bra beskrivet.

    SvaraRadera
  7. Feng shui - ibland tror jag faktiskt på det ;) Ditt sätt att skriva fungerar i alla fall. Suverän text. :)

    SvaraRadera
  8. Tycker mkt om.
    Kanske särskilt: "Hon borde sitta oftare vänd mot öster, men hon glömmer så lätt, har svårt för väderstreck," för det är ju inte alltid lätt att göra allt rätt,
    och "Han går på tvärs med currylinjerna, han flyttar saker in och ut ur energifälten." och känslan av 'besvär' och krock med hennes skapade konstruerade 'lugn' som jag tror Feng shuin bl.a. är tänkt att hjälpa henne med :-)

    SvaraRadera
  9. Älskar dina texter, du är sannerligen fantastisk

    SvaraRadera