tisdag 13 januari 2009

Utmaning 12

Nåt oroar honom med väskan. Den står lugnt i hallen, lugnt när han tittar på den, men så fort han ser bort rör den på sej. Biljetterna ligger på nattduksbordet, nej på köksbordet, eller la han dom i innerfickan på sin kavaj. Den blå, eller bestämde han sej för den bruna. Han kommer inte ihåg.
Nu rör sej resväskan igen.
-Jag ser dej, viskar han. Jag vet vad du håller på med.
Han tar en sömntablett, osäker på om han redan tagit en, men hur som helst har den inte givit nån effekt. Han har legat till sängs sen halvåtta. Taxin kommer kvart över sex nästa morgon.
Han kommer att försova sej, inte höra klockan, han kommer att missa tåget. Kommer att missa chansen. Som vanligt.
Han måste gå upp ur sängen. Förbi väskan, han ger den en skarp blick, men vet att den inte kommer att lyda honom. Borde köpa en ny.
Det ser normalt ut när han kikar ut genom fönstret. För normalt, för tyst. Liksom städat, som om kungen snart skulle komma förbi. Gardinerna frasar i hans händer.
Så fort han går ut genom porten kommer dom att kasta sej över honom. Taxichauffören väntar i skuggorna, han har direktkontakt med resväskan. Allt är tydligt nu.
Han återvänder till hallen och baxar in väskan i gästrummet, för det går att låsa. Sen lägger han sej igen och den här gången kan han somna.
Han drömmer, ler. Vänder på sej, fortsätter att le.

2 kommentarer: