måndag 4 april 2011

Hur du gör det

Hur du gör det kan jag aldrig förstå. Hur du ställer fram en ost, ett par fikon, lite osaltat smör, ett dagsgammalt bröd och en kanna strävt rött vin, hur du räcker mej det som en nierätters avsmakningsmeny på Tour d'Argent, att det smakar bättre, så mycket bättre än nåt jag hittills ätit. Hur vi delar maten, bryter brödet, ditt gamla köksbord, vit lavendel i fönsterkarmen. Ditt rena, förklarade ansikte i dunklet. Dina katter, halvvilda, på sorkjakt i trädgården och här är hålet i tiden, det jag jagar efter, det jag har funnit och nu vill jag inte tillbaka. Här skulle vi inte åldras. Inte du, inte jag. Rött vin över din underläpp. Rött vin, en droppe som jag skulle vilja slicka i mej, men jag rör mej inte, jag vågar inte, det är en kväll när man sitter stilla och lyssnar klart på sångerna som kommer till oss genom skymningen. Gamla kvinnor som sjunger med unga, klara stämmor. Lakan på tork mellan träden. Det är helt mörkt när du reser dej upp, jag rycker till, du tar min hand och vinet har torkat på din underläpp och jag följer med dej och på morronen ligger tre sorkar uppradade på din förstutrapp.

13 kommentarer:

 1. Har saknat dina inlägg också. Kul att du är tillbaka.

  SvaraRadera
 2. vilken fin bild och stämning, verkligen rogivande men inte trött...fint fint

  SvaraRadera
 3. Mycket vacker och bildrik text

  SvaraRadera
 4. Du är otrolig! Hur du gör det... Kattmeningen och kvinnomeningen! Alla meningarna. Hur du gör det kan jag inte förstå.

  SvaraRadera
 5. Fin. Satt och läste och "en vänlig grönskas rika dräkt" sorgliga fioler dök upp på min spelningslista och det var helt rätt låt. Jag försvann där ett tag i musiken och dina ord. Tack.

  SvaraRadera
 6. kan bara säga vackert, väldigt vackert

  SvaraRadera
 7. Det var sådan harmoni i din text, mellan orden och meningarna! "det är en kväll när man sitter stilla och lyssnar klart på sångerna som kommer till oss genom skymningen", bland favoriterna :)! Får man kalla detta litterär magi, jo det får jag ;)! Kanon Malin!!

  SvaraRadera
 8. Fantastisk text, så fylld av känsla men utan att vara känslosam.

  SvaraRadera
 9. Helt sabla fantastisk. Vill brodera denna text i korsstygn och hänga över sängen.

  SvaraRadera