tisdag 8 oktober 2013

Behold, a bird, a bird

Jag har varit i Amari under gamarnas år, jag har sett lammgam och gåsgam. Jag har sett en havsörn slå en lax och sen tappa den, jag har sprungit i villaträdgårdarna i Kålltorp med dom andra hårdskådarna på jakt efter en vilseflugen större turturduva. Jag har en anteckningsbok med vaxpärmar där jag prickar för arter, förlåt där jag kryssar arter, jag har en tubkikare som kostar fyra och en halv månadshyra. Ändå. Aldrig är jag så nära som när koltrastparet kommer tillbaka varje vinter och pickar mina bästa äpplen på balkongen. Aldrig är jag så nära som på ett liggunderlag vid Hornborgasjön, kaffe och mackor, vadarfåglar, svanar, en enstaka trana, jag sover, vaknar, vaggas i lätena, låter boken ligga i innerfickan. Aldrig så nära, aldrig så lugn, ormvråkarna på uppvindarna bland tallarna, det jag har sett tusen gånger men inte kan låta bli att bli trollbunden av. En näktergal i skymningen, en flock duvor i min ek. Aldrig så nära, aldrig så lugn.

7 kommentarer:

 1. Fint. Plötsligt får man nästan en längtan efter att fågelskåda. Eller nä. Men en känsla för dem iallafall.

  Vi bor så att vi har tranor som dansar på vår mark. Så är normalt ganska trött på fågelskådare =P

  SvaraRadera
 2. Härlig text med fina svängar. Gillar skarpt det för mig nya ordet "hårdskådarna" följt av suveräna frasen "på jakt efter en vilseflugen större turturduva" Bra, bra

  SvaraRadera
 3. Du skulle, i motsats till de flesta andra, vara varmt välkommen in på kaffe.

  SvaraRadera
 4. Fina svängar som Öppet Spår säger. Detaljerna!

  SvaraRadera
 5. Det går inte att ta miste på att du är fångad i fågelskåderiet :)
  Så konstigt att du inte kan kommentera hos mig. Andra kan. Hoppas du kan få tips av dem. De flesta verkar vara på blogspot (som jag lämnat).

  SvaraRadera
 6. gilllar, mest intensiteten från jag har en tubkikare

  SvaraRadera
 7. Uppåtvindarna.
  Så vackra, så vackra.

  SvaraRadera