söndag 20 februari 2011

Fan, fan, fan.

Och det bästa av allt, det värsta av allt. När vi träffas igen kommer du inte ihåg mej. Din hand på min axel, ett ormbett, en välsignelse, dina ögon i mina, precis så såg du på mej innan du förförde mej. Första gången. Jag har drömt om dej. Ristat in ditt namn på träd, i parkbänkar. Följt efter dej på håll. Jag leker med tanken, att låta dej leka ett tag för att sen avbryta, jag vet, jag kommer inte att avbryta, jag kommer att låta dej hållas, tills det börjar om igen. Men ändå. Din aftershave, samma som vanligt, citrus för renheten, sandelträ för kättjan, vanilj för hur dina fingrar smekte insidan av mina lår.
Du säjer nåt, nåt klokt om fotografen vars vernissage vi är på, bilder nånstans mellan ödslighet och kåthet, säjer du, ser på mej under halvsänkta ögonlock, väl medveten om att det borde börja pirra i mej, men jag blir varm på fel ställen, du sa det också förra gången, nåt liknande, nåt halvfräckt, vill få igång nåt, få mej att känna mina bröstvårtor styvna mot sidenet, ha halva inne. Eller hur du nu tänker. Du misstar rodnaden på mina kinder för upphetsning, du kommer närmre, din aftershave, den luktar inte längre, den stinker, ensilage, gällen mjölk, du har ett herpesutslag i mungipan som du försökt dölja med munsårsplåster.
Jag säjer nåt, nickar mot toaletten, men jag går, rakt ut och jag tar spårvagnen hem och jag vet inte vad som har hänt ikväll, det är en seger, en halv seger, men jag kommer ändå drömma om dej i natt, fan, fan, fan.

3 kommentarer:

  1. Jo, jo, jo: seger. Aftershavens dofter respektive stank!

    SvaraRadera
  2. "citrus för renheten, sandelträ för kättjan, vanilj för hur dina fingrar smekte insidan av mina lår"! Så bra!

    SvaraRadera
  3. Åh, vilken seger. Känner igen det här, tragiskt kanske, men skönt att läsa när någon annan sätter ord på det. Tack.

    SvaraRadera