lördag 29 augusti 2009

241

Det här är en fyra femtedelars ånger. Att inte orka riktigt fram. Inte vilja, att ändra sej, den sena insikten, dovt i magen.
En stoppboll, man tror att man lurat honom på andra sidan nätet, men så kommer ett passerslag på backhandssidan, så retfullt utom räckhåll.
Hans ångranden i olika dofter.
-Ditt jädra arsel. Till chefen. Luktade kylarvätska. När han skrattade åt Veronikas nätstrumpor och röda högklackade i sängen, lukt av regn mot fjolårsgräs.

Nu. En ny utsikt, en ny stad, som till och med heter så. Ny köping. Han hör näktergalen från sin balkong, han har kört okända gator, köpt martiniglas på Coop. Han dricker. Och tänker Vad gör jag här. Vad fan gör jag här. Vattnet är sött, när han kör till kusten skyms sikten av träd på öarna. Ingen obruten horisont. Det som verkade nytt förra månaden luktar nu som att öppna en påse med kvarglömda sjöstjärnor från förra sommaren.

Han vet vart han ska gå på måndag. Han ska stryka en skjorta, tvinga pressveck på brallorna. Hundra handslag, hundra namn som han ska glömma bort. Och tvingas komma ihåg. En martini till. Näktergalen jäktar sej igenom det sista. Så tyst att han hör mörkret falla.
Vad fan gör han här.

6 kommentarer:

 1. En vilsen själ. "Det som verkade nytt förra månaden luktar nu som att öppna en påse med kvarglömda sjöstjärnor från förra sommaren." Man förstår precis.

  SvaraRadera
 2. "en ny stad, som till och med heter så. Ny köping" -allt passar så väl in i texten, det flyter så fint.
  Hur har det gått med skrivkrampen som du skrev om tidigare? Den verkar borta å denna texten att döma. Det käns som om jag har fått en släng av den -har du några mirakel tips, så hör av dig!

  SvaraRadera
 3. Det var ånger i ord och doft. Och kanske lite alkoholstukat omdöme för mannen med de kommande 100 handslagen?

  SvaraRadera
 4. Morgonsidetipset låter spännande, det ska jag utforska vidare. Tack för det! Vågar knappt erkänna vilken film vi såg (i denna kulturella högborg) ... men det blev Iceage, en 3D tecknad. Vi hade jättekul faktiskt, med popcorn och hela viddevippen. Inte som vid havet, naturligtvis -men vi delade ändå samma horisont så att säga!

  SvaraRadera
 5. Tyckte speciellt mycket om inledningen i texten.Gav intresse till att läsa vidare.

  SvaraRadera
 6. gillade de stackars sjöstjärnorna och hela den sega ågren som du lyckas gestalta på sedvanligt fenomenalt sätt.
  vilken storlek vill du ha på den gröna helkropss-frogolithjälmen? ;-)

  SvaraRadera