lördag 6 juni 2009

157

Det är radhus som klätt sej i likadana vepor, tvåpack, färdigsydda från Hemtex. Det är utemöbler och jättegrillar, det är kött som osar av marinaden och lite för solbrända män i långa shorts och kortärmade rutiga skjortor. Du är en av dom som ropar till varann över staketen.
-Grilla ikväll?
-Häääligt.
Det är bag-in-boxen som Aftonbladet listat som mest prisvärd, så du kan väl köpa två utifall att dom skulle ta slut, det är allsång på Skansen, det är nåt med hur desperat ditt grepp är om grillbesticken, det är tankarna som maler och maler när man ska somna och som din fru inte förstår när man vill prata. Hon bara stirrar och stirrar och du ser hur hon tycker att du är svag.

Du är en av fyra som inte vet att det är eu-parlamentsval, tycker vi har fått för dålig information faktiskt, du tycker att det är obehagligt när du inte tycker likadant som grannarna som kommit över på middag, det är köerna när Ö&B öppnar nytt ute vid Coop, det är den stilla, varma beundran du känner för kungen, en reko kille som gillar motorer och hans dotter skulle man inte tacka nej till, nej, inte hon med hakan, den andra. Det är ByggMax och Cheapy, trätrall och tvåtum fyrtum, det är utbyggda altaner och tankarna som kommer och far när du spikar och pratar med dom andra om VM-kvalet i fotboll, och den där Söderling, skön kille, men med ett jävla temperament, du vill nån annanstans, bara bort, en etta på Söder, skriva, dricka öl, få vara ifred.
Sluta köpa en massa skit, sluta renovera, bara vara.

Men du fortsätter lik förbannat, för det är så det är och det är amorteringar och nya lån och byta bil och det är drömmarna på nätterna där du går på en dammig väg och där friheten är så jävla stor och underbar att du skulle kunna sprängas och klockan ringer och du vaknar och du kör iväg till jobbet igen men du har den där känslan kvar under hjärtat.
Och en dag så.

1 kommentar:

  1. Den här kändes i hjärtat. Bra skrivet, bra iakttaget.

    SvaraRadera