torsdag 18 juni 2009

169

Han lever sitt liv i väntan på det som finns bakom hörnet. Han väntar på rätt hörn. Hittills har han inte hittat det, men han är ständigt beredd, i sina byxor med blanka fläckar, i sin kavaj som är för trång och kramar hans handleder.
Han gör upp stora planer. När stan gäspar och sträcker på sej, bakom hörnet finns en kvinna, klädd i purpur, hans drottning av Saba, en doft av patschouli. En kvinna som ser bortom hans tunna hår, hans flyende haka, hans tänder som höjer sej ur tandköttet likt ruttna pollare ur tidvattnet.
För hon letar också i dom små fickorna som bara finns bakom hörn.

Eller rikedom, den rätta trisslotten, den exakta sifferkombinationen. Korten som lägger sej att vila på ett bord med en grön filtduk. Tillvaron som löser upp sej i ett behagligt mjölkvitt dis. Det är bara att fortsätta leta efter det rätta hörnet. Och hoppas att man känner igen det när man ser det. Att man inte varit ouppmärksam när man gått förbi, kanske slängt ett ögonkast åt alldeles fel håll.

Mot kvällen svalnar ambitionerna. Bakom nästa hörn kan man hoppas på ett vänligt ansikte, en eld och en flaska som ännu inte druckits tom.

9 kommentarer:

 1. Bra text med levande detaljer. Gillar stilen.

  SvaraRadera
 2. Texten kändes hoppfull mitt i det svåra. Målande och talande.

  SvaraRadera
 3. Jätte fin text! =) som vanligt..

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Den texten grep tag! Jättebra!

  SvaraRadera
 5. Man kan känna med texten, bra beskrivet.

  SvaraRadera
 6. Wow, vilken text. Sorglig och obehaglig.

  SvaraRadera
 7. Kan bara instämma med de andra.

  SvaraRadera