söndag 14 november 2010

Jag här nere på gatan

Vad det är som har hakat tag i mej, som drar mej runt i samma spår, som en gammal ridskolehäst, i skritt, i trav, galopp, slängtrav. Som bara hör kommandon från läraren och ignorerar nybörjarens hjälper.
Jag är hemma här, utanför dej, järnfilspånet i magnetens periferi. Vi har bara mötts en gång och jag lovar mej varje natt, imorron ska jag inte gå dit, imorron börjar jag om. Och jag tror på det varje gång. Och faller igen varje kväll.
Några av dina grannar har börjat hälsa på mej. Jag känner kvarterets hundar. Din skåpbils registreringsnummer kan jag utantill. Du gillar kexchoklad.
Du var hos mej i fjorton minuter, lyfte bort den gamla toastolen, satte dit en ny. Musklerna i dina underarmar spändes, vred sej om varann. Du svettades i nacken.
-Jag skruvar inte fast den, bara lägger lite flytsilikon runt, sa du. Och jag skämdes plötsligt. För oredan i badrummet, för min fnasiga näsa. För att vi möttes här. För att jag luktade svett.
Jag bjöd dej på kaffe, du sa att du inte hade tid, du skulle vidare.
-Kanske nästa gång, sa du.
Jag blev i farstun, kvar med min längtan, min hud. Och jag vet att det är snudd på vansinne det jag gör, att jag springer efter dej, hungrar. Vårdar varje skymt av dej, en ryggtavla, en kvällscigarett i fönstret, ett nytt kexchokladpapper på framsätets golv.
När jag kommer hem och märker toalettens svaga lutning blir jag lycklig.

10 kommentarer:

 1. Vilken underbar sista mening. Jag älskar dina texter. Så svårt det är med kärlek, att släppa taget om det omöjliga, hoppet som alltid finns.

  SvaraRadera
 2. Ridskolehästbilden - säregen och bra bild för beroende. Flytsilikonet, den sneda toastolen, musklerna som vrids... Och den här karaktären som är sig så lik. Jag kan inte sätta fingret på henne men det är resningen som hennes intelligens ger henne, som gör att hon inte blir ett löjligt offer, ett våp. Man kan inte låta bli att stå upp och säga "re-spect".

  SvaraRadera
 3. Attraktionens dragningskraft. Kärlekskrankhet, lustfylldhet på snudd till besatthet....hos en potentiell stalker?? :)

  SvaraRadera
 4. Svar: Tack för responen. Du har helt rätt. Har struktit flera rader och det blev mycket bättre flyt i texten. Thanks! :)

  SvaraRadera
 5. Sensuellt, åh vad jag gillar.

  SvaraRadera
 6. Jag dras in i din text och känner mig lika attraherad som huvudpersonen. Tala om dragningskraft.

  SvaraRadera
 7. Oj sexigt ja så sugen kan man bli... :)

  SvaraRadera
 8. Jag blir nästan fnissig av din text. Kärleken, så omöjlig, så sorglig, så självklart desperat. Men samtidigt så stark. Och jag måste, trots hopplösheten, le. Verkligen.
  Ditt är sanslöst bra.

  SvaraRadera
 9. Desperat i sin längtan. Sensuell text

  SvaraRadera
 10. Charmant! (som verkar vara mitt favoritord för något som är riktigt bra på alla sätt och vis!)

  SvaraRadera