onsdag 25 februari 2009

56

Hon skulle kunna gå dit vid andra tider. Mellan morronrusningen och dom eftermiddagslediga. När det inte är lika fullt. Badhuspersonalen har diskret låtit undslippa sej det. Mycket bättre plats i bassängen. Men hon vill inte det. Tycker om dom andra kropparna mot sina, tycker om att dela värmen i vattnet med dom. Med damerna, som krokodiler i vattnet, långsamma, med uråldriga blickar, kroppar av bark. Med shih-tzuklubben, ryggsim och ett ständigt tjatter om rasstandard. Med mannen i badbyxor av charmeuse, som visar hela paketet och mer därtill. Exhibitionist eller snål. Med piercade paret som firar varje vändning med att hångla. Tungstavar som klickar i varann, samma ljud som fingrar över tangentbordet.

Fyra längder, avgränsade av godishalsband. Fyra längder klor. Hon ligger med näsan i vattenlinjen, njuter av bruset i öronen. Njuter av tyngdlösheten, sparkar ifrån. Bentag, armtag. Väjer för en fotbollsspelare med rehabväst. Lägger sej bakom en kvinna som simmar liksom upprätt i bassängen, med nacken i en stel vinkel och håret ännu torrt, sånär som på topparna. Låter tankarna fara ner mot botten där nyckelbanden samlats. Hoppas att ingen kissar i vattnet. Händer, fötter, smalben som stryker mot varann. Förlåt. Ursäkta. Oj, hoppsan.

Högertrafik, vänstertrafik, hela havet stormar. En man simmar bara tre fjärdedels varv. Hon undrar hur han räknar, om han fuskar och låtsas att det är hela varv. Det skulle inte förvåna henne och det irriterar henne. Det är inte rätt. Inte rätt mot dom andra, mot henne som räknar varje meter, verje decimeter.
Andas. Spotta ut vatten. Vatten som varit i dom andras munnar. Hon gillar det.

7 kommentarer:

 1. Han fuskar. Jag känner dom. De sparkas dessutom, lägger sig i vägen, tappar badbyxorna och snorar. Jag önskar att jag ville simma igen, men det skulle bara gå om jag fick vara helt ensam i bassängen...

  SvaraRadera
 2. Hoppas nu feedbackfunktionen funkar!'
  Jättebra bild manfår av en samling blöta folk som synkronizitet. Att gillar andras vatten,
  Like it!!

  SvaraRadera
 3. Jag vill vara DUUUUUUUUUUU! Jag vill ha den iakttagelseförmågan, den formuleringsförmågan, den gestaltningsförmågan, de erfarenheterna, den utblicken, den... Jag saknar ord. Krokodilerna!

  SvaraRadera
 4. Jag får en bild av vem kvinnan är utan att du säger ett ord om hur hon ser ut. En vacker beskrivning som säger så mycket.

  SvaraRadera
 5. Din känsla är värd guld, tack för kommentarer... ska kolla upp gittan. jo då.

  SvaraRadera
 6. fick nu upp ordet sculler, blandning mellan moulder och scully , du minns väl X files!

  SvaraRadera
 7. Ett litet PS - de fuskar för de vill absolut inte nudda de andra som står vid vändningen, det brukar alltid vara lite trångt där, då räknas det inte som fusk tänker de och så kommer de ju före krokodilerna till nästa vändning... believe me! ;) DS

  SvaraRadera